Levertijden

We versturen uw artikel dezelfde dag voor 16.00 besteld is morgen of overmorgen in huis. Besteld u later dan volgt uw bestelling de eerst volgende werkdag. Op zaterdag besteld voor 14.00 is dinsdag bezorgd. Wij streven er naar uw artikel z.s.m. bij u af te leveren, wij zijn afhankelijk van de bezorgdienst. Door de corona kan de levertijd een dag langer zijn.  De snelheid van leveren kunnen wij helaas niet beïnvloeden.  Houd u dus alstublieft uw track en trace code in de gaten. Indien u ergens niet tevreden over bent, benaderd u ons alstublieft dan proberen we een oplossing te zoeken. Via de mail zijn wij altijd bereikbaar

Nadat uw bestelling is overgedragen aan de bezorgdienst wordt uw opgegeven e-mail adres gekoppeld aan uw zending. U ontvangt daarvan een bevestiging per mail. In deze mail vindt u een link naar de vervoerder met uw Track & Trace code.

Levertijden rondom feestdagen
Rondom feestdagen kan de levertijd iets langer zijn dan normaal. Wij raden aan hier rekening mee te houden en wanneer mogelijk iets eerder te bestellen.

Levertijden voor bestellingen naar het buitenland
Levertijden voor bestellingen die verzonden worden naar een buitenlands adres zijn mogelijk enkele dagen langer. De levertijd van de bestelling is afhankelijk van het artikel met de langste levertijd, omdat alle artikelen voor zover mogelijk in één keer worden verzonden. Deze levertijd is afhankelijk van het land waar de bestelling naar verzonden wordt.

In de mail staat dat mijn bestelling is verzonden. Waarom heb ik mijn bestelling niet ontvangen?
Wij streven ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk te laten bezorgen. Is het langer dan 4 werkdagen geleden dat uw de mail van “Status Verzonden” heeft ontvangen en heeft u de bestelling nog niet ontvangen, neemt u dan contact met ons op via de contactpagina. Als deze periode korter is dan 4 werkdagen, verzoeken wij u vriendelijk om geduld. Ook is het mogelijk dat de bezorger uw bestelling heeft afgeleverd bij uw medebewoners of bij uw buren. Hierom verzoeken wij u om bij uw buren of medebewoners navraag te doen. Als uw bestelling uit meerdere artikelen bestaat met verschillende levertijden, dan worden deze automatisch, in één keer naar u verzonden als het mogelijk is. Dit geldt ook voor artikelen met verschillende levertijden. De levertijd van uw hele bestelling wordt dan gelijk aan die van het artikel met de langste levertijd.

Indien wijziging of aflevering op een ander adres
Wij kunnen een wijziging doorvoeren in afleveradres of in het adres zelf zolang u geen e-mail van verzending van ons heeft ontvangen. Heeft u wel al onze e-mail ontvangen, dan is wijziging alleen door u zelf mogelijk door contact op te nemen met de vervoerder. Klik op de link in de verzendingsmail, u wordt doorgestuurd naar de pagina van de vervoerder. Pichonbooks. kan niet garanderen of aanpassing nog mogelijk is en is daar ook niet voor verantwoordelijk.